21 Mart 2009 Cumartesi

BİTKİSEL ÇAYLARIN HAZIRLANIŞI VE ETKİLERİ:

BİTKİSEL ÇAYLARIN HAZIRLANIŞI VE ETKİLERİ:


NASIL HAZIRLANIYOR NE ZAMAN, NE KADAR İÇİLİR GÜZELLİĞE ETKİSİ SAĞLIĞA ETKİSİ DİKKAT EDİN!

ADAÇAYI Kaynar su döküp 2-3 dk bekletin Uyarıcı özelliğinden dolayı sabahları ve öğlenleri; günde 2-3 çay fincanı tüketilmeli Cildi enfeksiyonlara karşı koruyor.Özellikle menopoz çağında cildin yaşlanmasını yavaşlatıyor Vücudun direncini artırıyor, enfeksiyonlara karşı koruyor ve zihni açıyor. Mideyi rahatlatıyor. Uzun süre kaynatılırsa toksit etki yaparak zaralı olabilir.

IHLAMUR Hafifçe kaynatın ve 10 dk demlenmeye bırakın Gün içinde 2-3 çay fincanı Vücudu terleterek toksinlerin atılmasını sağlıyor, cildi nemlendiriyor. Göğsü yumuşatıyor, balgam söktürüyor. Bronşit ve solunum yolu problemlerinde etkili. Terletici ve sakinleştirici özelliğe sahip Aşırı terlemede, çok sıcak günlerde vücut ısısını ve salgıları daha da artırabilir.

ISIRGAN Kaynar su döküp 10 dk demlenmeye bırakın Gün içinde 1-2 çay fincanı Kepeğe ve yağ bezlerine karşı oldukça etkili. Aynı zamanda cilde parlaklık kazandırıyor. Gözlerin dostu. İyi bir raşitizm ilacı.Kemik iliğini ve vücudun kan yapan iç organlarını canlandırıyor, idrar söktürüyor. Genelde 40 gün kür yapıp, kesilmeli.Her mevsim geçişinde en az 2-3 hafta düzenli içilmesinde yarar var.

SARI KANTARON Kaynar su döküp 5-10 dk demlenmeye bırakın Gün içinde tok karnına 1-2 çay fincanı Soluk ve cansız ciltlerde oldukça etkili. Cildin canlanmasına yardımcı olur. İçsel sıkıntılarda ve özellikle mide gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında etkili oluyor. Özellikle kışın güneşsiz ve kısa günlerinde yarar sağlıyor. Aşırı sıcak yaz günlerinde az içmeli veya gece tüketilmeli.

KUŞBURNU Suda 5 dk kaynatın Gün içinde tok karnına 2-3 çay fincanı içilmeli C vitamini içerdiği için kolojen oluşumuna katkıda bulunuyor. Egzamalı ve alerjik ciltleride sakinleştiriyor İdrar söktürücü. Kandaki şekeri düşürüyor.Hemeroide enfeksiyona, soğuk algınlığına, yüksek kolesterole, varislere karşı etkili Mide asidi problemi olanlar, çok açık ve tok karnına içmeli.

PAPATYA Kaynar su döküp 10 dakika demlenmeye bırakın Gün içinde 2-3 çay fincanı ancak gece tercih edilmesi daha yararlı Saç rengini açıyor cilt gözeneklerini temizliyor. Gevşetici, rahatlatıcı ve ağrı kesici özelliğe sahip. Bazı enfeksiyonlarda da etkili oluyor. Aşırı tüketilirse uyusukluk hissi verebiliyor.

MELİSSA Kaynar su döküp 10 dakika demlenmeye bırakın. Gün içindede tüketilebilir, ama gevşetici özelliğinden dolayı gece yatmadan önce alınması doğru olur. Günde 2-3 çay fincanı Saçı güçlendiriyor. Strese bağlı olarak ortaya çıkan saç ve cilt problemlerine karşı oldukça etkili. Tansiyon düşürücü, sinir sistemi dengeliyici, uyku getirici, gaz söktürücü antiseptik etkilere sahip. Hazımsızlık ve baş ağrısına etkili Düşük tansiyonda ve aşırı uyku hallerinde tüketilmemeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder