21 Mart 2009 Cumartesi

zayıflama çayları hepatit mi yapıyor

Bitkisel çaylar hepatit mi yapıyor

Gastroenteroloji Uzmanı Dr.Serin, bitki çaylarının düzensiz kullanılmasının hepatite yol açtığını söyledi.

Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi Başhekimi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Azmi Serin, zayıflamak için içilen bitki çaylarının düzensiz ve fazla kullanılmasının hepatit (sarılık) hastalığına yol açtığını söyledi.

‘Hepatitler’ konulu bir konferans veren Başhekim Azmi Serin, hepatit hastalığının bir çok nedenle ortaya çıkabilen bir hastalık olduğunu söyledi. Hastalığın halsizlik, iştahsızlık, ateş, boğaz ağrısı idrarda renk değişikliliği gibi belirtileri olduğunu kaydeden Serin, özellikle brusella, salmonella, sepsiz, tifo hastalığı taşıyan kişilerin daha çok risk altında olduğunu vurguladı.

Zayıflamak isteyen kişilerde de bu hastalığın sıkça görüldüğünü belirlediklerini kaydeden Dr. Azmi Serin, “Bitkisel çayla zayıflamak isteyen bazı hastalarımızın karaciğerlerinde sıkça enfeksiyonlar oluşmuştur. Zayıflama çayını fazlasıyla kullanan kişilerde bu hastalık riski çok fazladır.
Yaptığımız testlerde zayıflama çayı kullanan hastalarımızdan bu bitkisel zayıflama çayını bıraktığı zaman hastalığın gerilediğini gördük. Bu nedenle zayıflamak isteyenler ölçülü ve bilinçli bir şekilde bitkisel çayları tüketmelidir.

Doktorlarına başvuracak olan bu gibi hastalarımıza gerekli bilgiler verilecektir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder